Szolgáltatások

Rádiós non-spot megoldások

. .

A non-spot megoldások közé tartozik minden olyan reklámértékkel bíró megjelenés, melyet nem kell beleszámolni a hivatalos reklámidőbe. A 2010. CLXXXV. Magyar Médiatörvény kibővítette a non-spot megoldások körét. A non-spot előnye, hogy médiazaj nem övezi, megvalósításakor viszonylag egyszerű jogszabályoknak kell megfelelni, frappánsságának csak a kreativitás szab határt és minden esetben szektor exkluzív.

A rádiókra jellemző jogszabályi kritériumok a 26§- 31§-ig.

 1. Klasszikus szponzoráció – Programm sponsorship
  Támogatói spot a műsorszám előtt és/vagy után, a termék célcsoportjának megfelelő műsorválasztással, 5-10 sec hosszan. Nagy előnye, hogy a műsor és a termék brandje erősíti egymást. Pl.: egy szeptemberi reggeli műsorban egy biztosító és egy iskolai tanszer forgalmazó támogatói spotja kiválóan megfér és pozitív értéket közvetít.
 2. End credit
  Többnyire a promóciós illetve barter megállapodások ellentételezésére használt 3-5 sec hosszú megjelenés a saját gyártású műsorok vagy támogatott rendezvények/események reklám/promóciós spotjának végén.
 3. Nyeremény felajánlás – Price donation
  Műsorba integrált megjelenés, akár nagy ismétlés számmal is futhat (4 alkalom / műsor). Itt termékjellemző is elhangozhat.
 4. Termék elhelyezés – Product placement
  A legkreatívabb reklámozási lehetőség, bárhol, bármikor megjelenhet a termék/szolgáltatás, amennyiben az adott óra elején és végén elhangzik, hogy a hallgatók termékmegjelenést hallottak.

A fentieket figyelembe véve a SonitusMedia kreatív ötletekkel áll az ügyfelek rendelkezésére. A „referenciák” menüpontban konkrét példákon keresztül mutatjuk be a Class Fm és a Music FM rádiókban bonyolított non-spot együttműködéseket.

Partnerek
Class FM
Magyar Katolikus Rádió
Rádió 88
Méz Rádió
Helikon Rádió
RETRO FM
Forrás Rádió
Rádió M
Rádió Focus
Fehérvár Rádió

Warning: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_110jqh50hm36fv67pffaq0frd4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0